Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.
Over bemiddeling
Gezamenlijk een oplossing uitwerken door met elkaar het gesprek aan te gaan, leidt vaak tot de beste oplossingen. Maar het conflict maakt de communicatie vaak moeilijk, of zelfs onmogelijk. Het vertrouwen is geschonden en de relaties zijn verzuurd. Elke poging tot gesprek kan leiden tot escalaties, straffe taal en het vast blijven zitten op het eigen standpunt. Bemiddeling kan hier helpen.
Bemiddeling is een alternatieve manier om conflicten op te lossen buiten de rechtbank.
Niet elk conflict hoeft te eindigen voor de rechter. Een rechtszaak drijft een conflict vaak op de spits en leidt tot een onherstelbare breuk in relaties. Bemiddeling biedt een constructieve aanpak bij het oplossen van conflicten.
Voor vele mensen is deze weg nog onvoldoende gekend. De voordelen liggen echter voor de hand. Bemiddeling leidt tot een snellere, goedkopere, en constructievere oplossing van geschillen. Partijen houden zelf de regie en de uitkomst in handen en dat vergroot de kans op een duurzaam akkoord.
Bemiddeling in zakelijke conflicten en werkcontext
Bemiddeling in ondernemingen
Waar mensen samenwerken, ontstaat vroeg of laat wel eens een conflict.
De aard van deze bedrijfsconflicten is heel uiteenlopend...
Familiale bemiddeling
Families en relaties zijn belangrijk. En net daarom lopen de spanningen bij een familiaal conflict vaak erg hoog op. Grijp tijdig in en herstel de communicatielijnen...
Bemiddeling in elk mogelijk conflict
Bemiddeling kan een oplossing bieden in elke vorm van conflict. De erkende bemiddelaar is getraind en ervaren in het begeleiden van gesprekken over gelijk welk conflict... Zit je in een moeilijke situatie en lijkt de communicatie echt niet meer werken? Geraak je er onderling niet meer uit? Aarzel niet en neem contact met Uw Bemiddelaar voor een eerste gesprek.
Waarom bemiddelen?
Het conflict met de buurman over de te hoge haag, met een vennoot over de overdracht van aandelen, met een levenspartner over de nakende scheiding of met een broer of zus die zich benadeeld voelt bij de verdeling van de nalatenschap, loopt volledig uit de hand.
Onrust en stress zijn het gevolg. Praten lukt totaal niet meer. Tenzij misschien met de hulp van een bemiddelaar.
Hoe verloopt een bemiddeling?
Elk bemiddelingstraject is uniek en krijgt vorm door de betrokken partijen. In grote lijnen onderscheiden zich een aantal fases in een bemiddelingsproces...
Erkend Bemiddelaar
Een erkend bemiddelaar dient in de uitoefening van zijn beroep te voldoen aan een aantal belangrijke en strenge criteria die opgelegd zijn door de wetgever en die de kwaliteit van de bemiddelaar waarborgen.